Kā tas viss sākās?

2009. gadā Rīgas pilsētas 2. ģimnāziju apciemoja Mārtiņš Rītiņš kopā ar savu komandu. Devāmies ekskursijā pa skolu un pēc tam nodevāmies kopīgām diskusijām. Pie viena galda sēdās pats šefpavārs un „Slow Food Riga dibinātājs” M. Rītiņš, „Slow Food Riga” pārstāves Dace Tomsone un Inga Kalniņa, restorāna  „Vincents” pavārs Ivans Šmigarevs, Rīgas pilsētas 2. ģimnāzijas direktors Valdis Jēkabsons, direktora vietniece Ilze Darģe, direktora vietnieks un ģeogrāfijas skolotājs Gints Žumburs, Bioloģijas skolotājas Anda Martinsone un Ligita Strautniece, mājturības skolotājas Inese Zaķe un Ineta Krastiņa, ēdināšanas firmas SIA „Aniva” vadītāja Inese Buliņa, skolēnu padomes prezidente Marta Radziņa un skolēnu padomes biedri Tīna Zommere un Rūdolfs Ločmelis.
          M.Rītiņš piedāvāja mūsu skolai kļūt par vienīgo skolu Latvijā un Baltijas valstīs, kas varētu iesaistīties projektā „Slow Food International” , kas sākas 2009./2010. mācību gadā 8 skolās no 7 valstīm: Beļģijā, Bulgārijā, Francijā, Īrijā, Itālijā, Apvienotajā Karalistē. Šī projekta mērķis bija viens - apvienot šīs skolas vienotā ķēdē un vienotā filozofijā. Mēs, protams, tūdaļ piekritām.
          Uzreiz dalījāmies dažādās idejās un uzskatos, kā uzsākt un attīstīt šo projektu. Mūsu starta taisne viennozīmīgi bija veiksmīga. Par to liecināja arī „Slow Food” projekta pārstāvju vizīte, kuri pie mums ieradās no Itālijas, lai paši savām acīm redzētu, kāda ir mūsu skola. Laimīgā kārtā viņiem iepatikās un mēs pavisam oficiāli kļuvām par šī projekta dalībskolu.




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru